Thursday, May 08, 2008

Kirja kertoo

Harrastimme erään ystäväni kanssa eilen nykysuomen sanakirjasta ennustamista. Kohta toisensa jälkeen elämäni kartoittui järkyttävällä vääjäämättömyydellä. Kysyin: pitäisikö minun mennä kirkkoon? Se sanoi johdonmukaisesti: "uskosta luopuminen, luopuminen Jumalasta", ja kun kysyin, mitä tapahtuu jos menen kirkkoon, sattui ystäväni profetiallisen sormen alle kohta: "menettää hallinta, alistua". Kun taas utelin, josko minun pitäisi vaihtaa opiskelualaani, kirja nuhteli minua sanomalla "katso sinä laiskuri, kun muurahainen työtä tekee." Voisin tulkita tämän kehoituksena joko lakata haahuilemasta tai ryhtyä lukemaan biologiaa.

Tulevasta avioliittoelämästäni taas en meinannut ensin edes saada kauhistuneelta välittäjältäni vastausta, sillä se oli kuulemma "musta ja synkkääkin synkempi", ja uudella kyselyllä sain selville että sen syynä tulee olemaan: "uhrautua, menettää itsensä".

Toivon että seuraavalla kerralla kurkistaessani tulevaisuuteen, että sinne nykyhetkestä johtavat virtaukset ovat suopeampia. Ystäväni psyykkisiä taitoja ei ole kuitenkaan epäileminen, sillä kysyttyämme kirjalta hänen pätevyydestään se vastasi järkevästi että kyseessä on "suhteellinen arvostelma".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home